Hemelvlucht

Hemelvlucht…

Op het moment dat u op de dag van het definitieve afscheid de aula van het crematorium verlaat weet u dat er een moment gaat komen waarop u aan mag geven wat uw wensen zijn met betrekking tot de as van uw dierbare.

Misschien overweegt u om een klein beetje as te bewaren in een assieraad, wilt u de as verstrooien op het zogenaamde strooiveld bij het crematorium, wilt u de as een plekje geven in een urnenmuur, elders uitstrooien, mee naar huis nemen of…. er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. En veel van deze mogelijkheden zijn bij u bekend. Maar vandaag deel ik graag een mogelijkheid die steeds meer bekendheid krijgt.

Asverstrooiing per heliumballon of terwijl: Hemelvlucht…

Asverstrooiing per heliumballonnen is een bijzondere en zeer persoonlijke manier van afscheid nemen. Door het loslaten van de asverstrooiingsballonnen geeft u de as van uw dierbare letterlijk de vrijheid in de atmosfeer. Deze intieme manier van afscheid nemen kan het samenzijn van de nabestaanden versterken en kan positief bijdragen aan het verwerkingsproces.

Het is mogelijk om zelf een plek aan te geven waar u de ballonnen op wil laten. Hemelvlucht zorgt voor een kleine eenvoudige catering, u kunt als u dat wilt voorkeur voor muziek aangeven die dan gedraaid wordt bij de catering en het vullen van de ballonnen. Op uw moment worden de asverstrooiingsballonnen aan u overhandigd en wordt u begeleidt naar de plaats waar u deze op wil laten. 
U laat de ballonnen los en geeft de as van uw dierbare letterlijk de vrijheid. De ballonnen met een doorsnede van 180 cm kunt u bij goede weersomstandigheden circa 20 minuten volgen. De ballonnen zweven naar grote hoogte, na circa 90 minuten bereiken ze een hoogte van ruim 20 km. Op deze hoogte neemt de druk buiten de ballonnen af ten opzichte van de druk in de ballonnen. De ballonnen zetten uit. Hierdoor wordt de druk op de wand van de ballon zo groot dat deze in heel veel kleine stukjes uit elkaar knappen. De as van uw dierbare komt op dat moment vrij in de atmosfeer en wordt verspreid over de wereld.

In het filmpje krijgt u een algehele indruk van wat asverstrooiing per heliumballon is. (bron: AR Video)
https://vimeo.com/294587272

Delen: