Uitvaartlocaties

Belang van een uitvaartlocatie

Op het moment dat er een dierbare overlijdt, moet er op korte termijn een mooi, waardig en persoonlijk afscheid geregeld worden. Maar waar moet u dan allemaal aan denken? Wat moet er allemaal geregeld worden en wat moet u vooral niet vergeten?

Loes Uitvaartverzorging is er om u te helpen. En begeleidt u met liefdevolle aandacht, tijd en ruimte voor uw verhaal en uw emotie naar een mooi, waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. Samen met u komen we stap voor stap dichterbij de dag van het definitieve afscheid.

Uitvaartverzekering

Tijdens het gesprek, waarin wij de wensen voor het afscheid met u bespreken, zullen wij vragen of er een uitvaartverzekering is. Op het moment dat er een uitvaartverzekering is, kunt u hiermee (een deel van) de uitvaartkosten betalen. Het is van belang dat u alle rekeningen betreffende het overlijden goed bewaard. Aangezien u de kosten die u niet door de uitvaartverzekering vergoed krijgt van de erfenis af kunt trekken.

De akte van overlijden

Op het moment dat iemand overlijdt, moet dit kenbaar worden gemaakt bij de burgerlijke stand. Dit gebeurt door aangifte van overlijden te doen. U mag zelf aangifte van overlijden doen maar in de meeste gevallen zal de uitvaartondernemer dit voor u doen.

Voor u is het van belang dat u de papieren van de schouwarts goed bewaard. Wij zullen u bij onze eerste kennismaking vragen naar deze papieren. Nadat wij aangifte van overlijden hebben gedaan overhandigen wij u een uittreksel uit de overlijdensakte. Dit document heeft u regelmatig nodig voor het inlichten van instanties. Daarom ontvangt u ook altijd een aantal kopieën van ons.

Het inlichten van instanties

Via de aangifte van overlijden wordt de Sociale verzekeringsbank automatisch op de hoogte gebracht. Overige instanties dient u zelf in te lichten, te denken valt aan:

  • Werkgever
  • Banken
  • Verenigingen
  • Woningbouwvereniging
  • Organisaties waar abonnementen en lidmaatschappen lopen
  • Klantkaarten
  • Verzekeringsmaatschappijen 

Onder stap voor stap vindt u nog een aantal andere zaken die geregeld moeten worden na het overlijden.

Delen: