U kunt ons dag en nacht bereiken voor een melding van overlijden op telefoonnummer 06 48 895 895.

Crematorium Dieren

Aan de rand van de Veluwe vindt u, verscholen tussen bomen en groen, Crematorium Dieren.
Ieder seizoen is anders op deze locatie, op zijn eigen manier mooi. Zoals ook ieder mens anders is en op zijn eigen manier mooi is.
Dat de locatie deel uit maakt van de oostelijke Veluwezoom is wel te zien, slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van Crematorium Dieren. Een mooie rustige plek om een dierbare te gedenken.

Crematorium Dieren beschikt over twee aula’s en tevens over een openlucht aula. Onder het gebogen dak van het gebouw ligt de Veluwezaal. De zeshoekige raampjes in de hoge wand zorgen voor een bijzondere lichtinval. In de Veluwezaal zijn 200 zitplaatsen mogelijk. Het podium en de lezenaar laten vele vormen van invulling van de dienst toe. Een orgel, piano en een professionele muziekinstallatie maken de Veluwezaal tot een aula met veel mogelijkheden.

Uiteraard is het mogelijk om er door u zelf uitgekozen muziekstukken te laten afspelen tijdens de dienst.Wij zullen u tijdig vragen of u wilt dat aan het einde van de dienst de kist blijft staan of dat hij aan het zicht onttrokken mag worden.

De kleinere aula, genaamd IJsselzaal, heeft zitplaats voor ongeveer 60 bezoekers. Net als in de Veluwezaal heeft ook de IJsselzaal een podium met piano en lezenaar. Uiteraard is het ook in de IJsselzaal mogelijk om er door u zelf uitgekozen muziekstukken te laten
afspelen tijdens de dienst. Wij zullen u tijdig vragen of u wilt dat aan het einde van de dienst de kist blijft staan of dat hij aan het zicht onttrokken mag worden.

De Eikenhof is de openlucht aula van Crematorium Dieren. Hier kunt u in de vrije natuur, met het geruis van de bomen in de wind en vogels op de achtergrond een persoonlijke en waardige afscheidsdienst van uw dierbare houden. Veel mensen ervaren de Eikenhof als een bijzondere plek voor een intiem en persoonlijk afscheid.

De Eikenhof kan alleen gebruikt worden bij droog weer, daarom wordt er altijd een binnenaula vrij gehouden voor het geval het gaat regenen. In overleg kan de afscheidsdienst dan binnen worden verzorgd. In de Eikenhof is het mogelijk om door u zelf gekozen muziekstukken te laten afspelen tijdens de afscheidsdienst. Geluiden van buitenaf kunnen hierbij alleen niet volledig geweerd worden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden in Crematorium Dieren zijn dan kunt u contact opnemen met Loes Uitvaartverzorging, telefoonnummer 06 48 895 895. Wij zullen samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en zullen uw wensen zoveel als mogelijk inwilligen.