Hoe ga ik te werk

Op het moment dat ik als uitvaartleider bij u binnenkom neem ik eerst rustig de tijd om te horen wat er gebeurd is. U krijgt de tijd en de ruimte om te delen wat u kwijt wilt alvorens we overgaan tot de laatste verzorging en het regelen van de uitvaart.

Na de laatste verzorging zal ik samen met u kijken wanneer het mogelijk is om invulling te gaan geven aan de wensen van de overledene. In alle rust en met liefdevolle aandacht besteed ik alle tijd aan het regelen van de uitvaart. Samen bespreken we de mogelijkheden en kijken we naar wat goed voelt voor u. Als alle keuzes, begraven of cremeren, het type kist, de rouwbrief en de tekst e.d. bepaald zijn neem ik voor dat moment afscheid en ga ik alles wat er besproken is uitwerken. Het is voor een uitvaartbegeleider essentieel om te weten wanneer zij even een stap terug moet zetten. Hier probeer ik zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Op een afgesproken tijdstip kom ik terug met de rouwbrieven. Iedere dag is er een contact moment.
Ook vindt er iedere dag controle van de koeling en het lichaam van de overledene plaats.
Omdat afscheid nemen meer is dan alléén een mooie uitvaart staan we gedurende de dagen dat ik u begeleid ook stil bij de momenten die u graag wilt delen. Er is tijd en ruimte voor uw verhaal en uw emotie.

Ook is er een moment waarop we de invulling van de dag van de uitvaart op ieder detail gaan bespreken. Hiervan wordt een draaiboek gemaakt zodat u weet wat u op welk moment kunt verwachten.

En dan is het moment aangebroken dat het afscheidsbezoek plaats zal vinden. In overleg met u ben ik hierbij aanwezig om de genodigden op te vangen en alles zo rustig en mooi mogelijk te laten verlopen. Wetende dat dit het laatste moment is voor het definitieve afscheid ondersteun ik u en geef ik u de ruimte waar nodig. En dan is het zo ver … de dag van de uitvaart.

Voor, tijdens en na het definitieve afscheid sta ik graag voor u klaar om u te ondersteunen waar nodig, maar vooral ook met een luisterend oor en gevoel voor emoties.