U kunt ons dag en nacht bereiken voor een melding van overlijden op telefoonnummer 06 48 895 895.

Uitvaartzorg Zevenaar

Loes Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten in Zevenaar en omstreken.

Op het moment dat u een dierbaar iemand verliest is het noodzaak dat u het overlijden zo snel mogelijk meldt. Dit kan door te bellen naar 06 48 895 895, wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor het melden van een overlijden.

Mogelijkheid tot opbaren in Zevenaar en omgeving

Wij zullen u altijd vragen of u een idee heeft waar u wilt dat uw dierbare opgebaard wordt. Hoewel Loes Jonkers Uitvaartverzorging voorstander is van thuis opbaren, in uw eigen vertrouwde omgeving. Is opbaren in een rouwcentrum natuurlijk ook mogelijk. Indien het gaat om een 24-uurskamer dan krijgt u de sleutel van de afscheidskamer. U kunt dan 24 uur per dag naar uw dierbare toe. De kamer mag u inrichten met persoonlijke spullen. Het is mogelijk om rustig bij uw dierbare te zitten in een huiselijke omgeving.
Een andere optie is een algemene opbaring, waarbij de afscheidsbezoeken op afspraak plaatsvinden.
In Zevenaar en omgeving is dit mogelijk bij onder andere:

Uitvaartcentrum Kramer Westervoort
Uitvaartcentrum Patrimonium Doesburg
Uitvaartcentrum Moskowa Arnhem

Voor bewoners van een verzorgingshuis is het vaak in overleg met de zorg mogelijk om in de kamer van het verzorgingshuis opgebaard te worden. Voor de familie kan dit prettig zijn omdat dit het laatste thuis was van hun dierbare.
Naast de familie heeft ook het team van de verzorging toegang tot deze kamer zodat zij ook afscheid kunnen nemen en een periode van intensieve zorg, waarbij ze een band op hebben gebouwd met hun cliënt, kunnen afsluiten.

Waarom zijn wij voorstander van thuis opbaren?

Op het moment dat uw dierbare thuis, in zijn of haar vertrouwde omgeving, opgebaard wordt heeft u alle tijd en ruimte om afscheid van uw dierbare te nemen.
De vertrouwde omgeving, de inloop van familie, vrienden en bekenden maken het moment van afscheid nemen persoonlijker.
Het rouwproces begint zo op een natuurlijke manier. Ook familie, vrienden en bekenden kunnen zo op een intieme manier afscheid nemen, zodat het verdriet samen gedeeld kan worden.

Voor ons is het belangrijk dat u kiest wat voor u goed voelt. Op het moment dat u het niet prettig vindt om uw dierbare thuis te houden gedurende de dagen tot aan het afscheid dan is dat natuurlijk goed. We zullen dan samen met u kijken naar een plek die voor u goed voelt om uw dierbare naar over te brengen.

Mogelijkheden uitvaart Zevenaar

Crematoria in de omgeving van Zevenaar
Zevenaar ligt centraal ten opzichte van verschillende crematoria. U kunt gebruik maken van Crematorium Slangenburg te Doetinchem, Crematorium Dieren of Crematorium Moscowa te Arnhem.
Crematorium Slangenburg en Crematorium Dieren beschikken beiden over een grote en een kleine aula. In Crematorium Slangenburg is de grote aula, Van Baerzaal, geschikt voor 150 zitplaatsen. Er is nog voldoende ruimte voor mensen die kunnen staan. De kleine aula, ’t Voorhuus, is geschikt voor maximaal 25 personen.
Crematorium Dieren heeft de Veluwezaal als grote aula. Deze aula beschikt over 200 zitplaatsen uit te bereiden met staanplaatsen. De kleine aula, IJsselzaal, beschikt over 60 zitplaatsen.
In Crematorium Moscowa is er de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden.
Uiteraard bent u vrij in uw keuze voor welk crematorium dan ook.

Begraafplaatsen in Zevenaar
Zevenaar heeft een algemene gemeentelijke begraafplaats, Rosorum, Methen 2A te Zevenaar. De katholieke begraafplaats is eigendom van de St. Willibrordusparochie en de Protestantse begraafplaats is eigendom van de Protestantse gemeente Zevenaar.

Katholieke kerkelijke uitvaart in Zevenaar
Op het moment dat u kiest voor een kerkelijke uitvaart, zullen wij die wens aan de parochie voorleggen. Met een kerkelijke uitvaart maakt u de keus voor een viering, waarin vanuit het christelijke geloof met kerkelijke gebruiken stil wordt gestaan bij het leven van uw dierbare.
Op uw verzoek is het mogelijke dat de voorganger na de plechtigheid mee gaat naar het crematorium of naar de begraafplaats. U krijgt de mogelijkheid om een koor uit de geloofsgemeenschap de muzikale ondersteuning te laten bieden bij de uitvaartplechtigheid in de kerk. De voorganger komt bij u thuis om de invulling van de dienst met u te bespreken. Hierbij is uw eigen inbreng zeker mogelijk. Denk hierbij aan het uitspreken van een ‘in memoriam’, het lezen van een tekst, het voorbidden van gebeden en het aansteken van kaarsen.
Een kerkelijke uitvaart kan ook op andere locaties gehouden worden. Dan gaat de voorganger mee naar de betreffende locatie.


Avondwake
Het is mogelijk om de avond voor het definitieve afscheid een avondwake te houden in de kerk. De avondwake is een eenvoudige kortdurende gebedsdienst. Tijdens de avondwake wordt er gelezen uit de Bijbel en om kracht gevraagd voor het moment van het definitieve afscheid.
In Zevenaar kunt u voor een katholieke kerkelijke uitvaart terecht in de Heilige Andreaskerk Kerkstraat 2 te Zevenaar.

Protestantse kerkelijke uitvaart in Zevenaar
Op het moment dat u kiest voor een kerkelijke uitvaart in de Ontmoetingskerk van de Protestantse gemeente Zevenaar dan zullen wij die wens kenbaar maken bij de predikant.
De predikant zal dan contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Hij zal samen met u de invulling van de dienst bespreken en in de dienst voorgaan.

In Zevenaar kunt u voor een protestantse kerkelijke uitvaart terecht in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 te Zevenaar.