U kunt ons dag en nacht bereiken voor een melding van overlijden op telefoonnummer 06 48 895 895.

Natuurbegraafplaats Heiderust Rheden

Een met de natuur, geniet u van de buitenlucht, de rust, de ruimte, de vogels, de vlinders, de wind die door de bomen waait?
Bent u een echt natuurmens en wilt u op het moment dat u uw leven los heeft moeten laten begraven worden?
Dan is natuurbegraven een mogelijkheid die u aan kan spreken.

Sinds 2015 is het mogelijk om, op begraafplaats Heiderust, begraven te worden op een natuurgedeelte. Een natuurgraf op deze natuurbegraafplaats wordt uitgegeven voor onbepaalde tijd en zal nooit worden geruimd. We spreken hier over een eeuwigdurend graf.
U, of uw dierbare, wordt opgenomen in de natuur.
Er vindt geen onderhoud plaats op een natuurbegraafplaats, de bedoeling is dat de natuur ongestoord haar gang kan gaan. De vogels zich kunnen nestelen, de bomen kunnen doorgroeien en de bloemen kunnen ontstaan.

Op het natuurgraf wordt een houtenschijf met inscriptie neergelegd. Als deze naar verloop van tijd is opgegaan in de natuurlijke omgeving, kan het graf worden teruggevonden met GPS-coördinaten.
Natuurbegraven heeft als bijkomend voordeel dat de kosten beperkt blijven tot de eenmalige kosten voor de aanschaf van het graf.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten kunt u contact opnemen met Loes Uitvaartverzorging, telefoonnummer 06 48 895 895.
Wij zullen samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en zullen uw wensen zoveel als mogelijk inwilligen.


Natuurbegraafplaats Heiderust, Lentsesteeg 21, 6991 JC Rheden