Wat kost een uitvaart

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Overlijden melden

Samen verdriet dragen:


Wanneer u bij een overlijden aanwezig bent, zal dit waarschijnlijk een van de ingrijpendste momenten zijn in uw leven. Het is op zo’n moment belangrijk om samen te zijn met mensen waar u zich veilig bij voelt, die u vertrouwt en die zich betrokken voelen. Als u alleen bent, neemt u dan eerst even de tijd om hen in te lichten zodat ze naar u toe kunnen komen, voordat u verdere stappen gaat nemen.

Schouwarts:

De eerste stap welke moet worden genomen, is de arts bellen om te komen schouwen, dit wil zeggen de dood constateren. Wanneer iemand thuis komt te overlijden, belt u overdag de huisarts en in de avonduren en weekend in het weekeinde de huisartsenpost. De arts vult bij het schouwen de nodige documenten in. Het ene document wordt gebruikt voor de landelijke statistieken en het andere heeft de uitvaartverzorger nodig om de aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. Ook het verlof om te begraven of te cremeren kan met dit document worden uitgegeven. Het is handig om voor de arts alvast een identiteitsbewijs klaar te leggen van de overledene. Nadat de arts heeft geschouwd, kunt u de uitvaartondernemer bellen.

Keuze uitvaartondernemer:
U bent altijd vrij in de keuze voor welke uitvaartondernemer u gaat kiezen, ook wanneer u een uitvaartverzekering hebt. Wanneer u verzekerd bent, kunt u voor verdere uitleg hierover kijken onder het kopje: uitvaartverzekering.

Opbaren:

De eerste vraag welke u zal worden gesteld is waar of u wilt dat de overledene zal worden opgebaard. Dit kan zowel thuis als in ons uitvaartcentrum. U mag kiezen of u de overledene al snel wilt laten ophalen, of liever een paar uur daarmee wilt wachten. Er is geen haast, neem rustig de tijd en luister naar uw gevoel. Bij opbaren thuis kan ook ’s nachts de verzorging al worden gedaan, als u wilt mag u daarbij helpen. Denk alvast na over de kleding welke de overledene gaat dragen tijdens het opbaren en leg deze zo mogelijk alvast klaar. Voor verdere informatie kunt u kijken onder het kopje: opbaarmogelijkheden.

Uitvaartverzorger:

Onze uitvaartverzorger neemt telefonisch contact met u op om een afspraak met u te maken om u thuis te bezoeken. Zij begeleidt en informeert u over alle mogelijkheden bij begraven of cremeren en helpt u bij het maken van de juiste keuzes welke moeten worden gemaakt voor het afscheid. De locatie en het moment van de uitvaart worden vastgelegd, de rouwbrieven en rouwadvertentie worden opgemaakt, de kist gekozen en de opbaring besproken. Bij alle afspraken en informatie staan uw wensen centraal. Houdt u er rekening mee dat dit gesprek zo’n twee en een half uur zal duren. Om de juiste keuzes te kunnen maken is het fijn om alleen uw naasten bij u te hebben. Het zou u kunnen helpen om tijdens dit gesprek verder geen bezoek te ontvangen.

Tip:

Na het eerste gesprek wordt het drukwerk gemaakt en mag u de enveloppen gaan adresseren. Omdat de rouwbrieven vaak al de volgende dag worden verstuurd, is het zeer aan te bevelen om uw adreslijst actueel te hebben en te houden. Zorg ervoor dat uw nabestaanden weten waar zij deze lijst kunnen vinden.

Afscheid:

Samen met de uitvaartverzorger groeit u dag na dag en stap voor stap naar het afscheid. Zij ontzorgt u in deze dagen, warm en professioneel, geeft u handreikingen en helpt u waar mogelijk, om het afscheid heel bijzonder en mooi te maken, zodat u achteraf met een fijn gevoel hierop kunt terugkijken.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor het melden van een overlijden.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen