U kunt ons dag en nacht bereiken voor een melding van overlijden op telefoonnummer 06 48 895 895.

Uitvaartzorg Duiven

Loes Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten in Duiven en omstreken.

Op het moment dat u een dierbaar iemand verliest is het noodzaak dat u het overlijden zo snel mogelijk meldt. Dit kan door te bellen naar 06 48 895 895, wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor het melden van een overlijden.

Mogelijkheid tot opbaren in Duiven en omgeving

Wij zullen u altijd vragen of u een idee heeft waar u wilt dat uw dierbare opgebaard wordt. Hoewel Loes Jonkers Uitvaartverzorging voorstander is van thuis opbaren, in uw eigen vertrouwde omgeving. Is opbaren in een rouwcentrum natuurlijk ook mogelijk. Indien het gaat om een 24-uurskamer dan krijgt u de sleutel van de afscheidskamer. U kunt dan 24 uur per dag naar uw dierbare toe. De kamer mag u inrichten met persoonlijke spullen. Het is mogelijk om rustig bij uw dierbare te zitten in een huiselijke omgeving.
Een andere optie is een algemene opbaring, waarbij de afscheidsbezoeken op afspraak plaatsvinden.
In Duiven en omgeving is dit mogelijk bij onder andere:

Uitvaartcentrum Duiven / Afscheidshuis De Liemers
Uitvaartcentrum Rosorum Zevenaar
Uitvaartcentrum Patrimonium Doesburg
Uitvaartcentrum Moskowa Arnhem

Voor bewoners van verzorgingshuis Thuvine of De Liemerije is het mogelijk om in de kamer van het verzorgingshuis opgebaar te worden. Voor de familie kan dit prettig zijn omdat dit het laatste thuis was van hun dierbare.
Naast de familie heeft ook het team van de verzorging toegang tot deze kamer zodat zij ook afscheid kunnen nemen en een periode van intensieve zorg, waarbij ze een band op hebben gebouwd met hun cliënt kunnen afsluiten.

Waarom zijn wij voorstander van thuis opbaren?

Op het moment dat uw dierbare thuis, in zijn of haar vertrouwde omgeving, opgebaard wordt heeft u alle tijd en ruimte om afscheid van uw dierbare te nemen.
De vertrouwde omgeving, de inloop van familie, vrienden en bekenden maken het moment van afscheid nemen persoonlijker.
Het rouwproces begint zo op een natuurlijke manier. Ook familie, vrienden en bekenden kunnen zo op een intieme manier afscheid nemen, zodat het verdriet samen gedeeld kan worden.

Voor ons is het belangrijk dat u kiest wat voor u goed voelt. Op het moment dat u het niet prettig vindt om uw dierbare thuis te houden gedurende de dagen tot aan het afscheid dan is dat natuurlijk goed. We zullen dan samen met u kijken naar een plek die voor u goed voelt om uw dierbare naar over te brengen.

Mogelijkheden uitvaart Duiven

Crematoria in de omgeving van Duiven
Vanuit Duiven en omgeving is het mogelijk om de afscheidsdienst te houden in Crematorium Slangenburg te Doetinchem. Behalve de Van Baerzaal voor grote groepen mensen beschikt crematorium Slangenburg over ’t Voorhuus voor groepen tot 25 personen.
Naast Crematorium Slangenburg is het voor de hand liggend om naar Crematorium Dieren of Crematorium Moscowa te Arnhem te gaan.

Begraafplaatsen Duiven en omgeving
Gemeente Duiven heeft een algemene begraafplaats ’t Heijlige Lant aan de Rijksweg. In Duiven bevindt zich de katholieke begraafplaats bij de Heilige Remigiuskerk. Naast begraven is het mogelijk om een urn te plaatsen of de as te verstrooien.
Katholieke kerkelijke uitvaart in Duiven
Op het moment dat u kiest voor een kerkelijke uitvaart, zullen wij die wens aan de parochie voorleggen. Met een kerkelijke uitvaart maakt u de keus voor een viering, waarin vanuit het christelijke geloof met kerkelijke gebruiken stil wordt gestaan bij het leven van uw dierbare.
Op uw verzoek is het mogelijke dat de voorganger na de plechtigheid mee gaat naar het crematorium of naar de begraafplaats. U krijgt de mogelijkheid om een koor uit de geloofsgemeenschap de muzikale ondersteuning te laten bieden bij de uitvaartplechtigheid in de kerk. De voorganger komt bij u thuis om de invulling van de dienst met u te bespreken. Hierbij is uw eigen inbreng zeker mogelijk. Denk hierbij aan het uitspreken van een ‘in memoriam’, het lezen van een tekst, het voorbidden van gebeden en het aansteken van kaarsen.
Een kerkelijke uitvaart kan ook op andere locaties gehouden worden. Dan gaat de voorganger mee naar de betreffende locatie.
Avondwake
Het is mogelijk om de avond voor het definitieve afscheid een avondwake te houden in de kerk. De avondwake is een eenvoudige kortdurende gebedsdienst. Tijdens de avondwake wordt er gelezen uit de Bijbel en om kracht gevraagd voor het moment van het definitieve afscheid.
In Duiven kunt u voor een katholieke kerkelijke uitvaart terecht in de Heilige Remigiuskerk, Remigiusplein 4 te Duiven.

Foto: Fotografie Arthur van Leeuwen

Gereformeerde kerkelijke uitvaart in Duiven

In de Samen Op Weg Kapel Duiven, ook wel SOW kapel genoemd, is het mogelijk om een kerkelijke uitvaartdienst te houden.
Bij de wens tot een kerkelijke uitvaart zullen wij contact opnemen met de Samen Op Weg kapel. De predikant komt bij u thuis om met u de invulling van de dienst te bespreken. Zij zullen hierbij zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen en proberen u tot steun te zijn. De muzikale begeleiding is mogelijk door de organisten van de SOW kapel.
De kerk beschikt over audio visuele apparatuur waarmee beeld en geluid gepresenteerd kan worden.
Op het moment dat de predikant alle wensen besproken heeft zal hij de dienst voor gaan bereiden. Bij vragen zal hij contact met u opnemen.
De kapel ligt aan de Rijksweg, maar de hoofdingang is via de parkeerplaats van het gemeentehuis aan de Kastanjelaan te bereiken. De overledene en de directe familie zullen via de Rijksweg de Kapel binnen treden.

Samen Op Weg Kapel, Rijksweg 56B te Duiven.

Afscheidshuis De Liemers

Afscheidshuis De Liemers, ook wel uitvaartcentrum Duiven genoemd, ligt gelegen aan de begraafplaats ’t Heilige Lant, Rijksweg 140 te Duiven.
Bij Afscheidshuis De Liemers is het mogelijk om een kleine afscheidsdienst te houden. Er is ruimte voor circa 50 personen. Tevens is het mogelijk om daar terug te keren na de begrafenis voor de koffietafel.